Newmatec 2022: Strojové videnie a umelá inteligencia v logistike

Po dlhšej prestávke spôsobenej pandémiou sa opäť konalo najväčšie medzinárodné znalostné fórum v oblasti automotive, zamerané na nové materiály, technológie a inovácie, ktoré určujú súčasné a budúce trendy automobilového a pridruženého priemyslu.

Dvojdňová konferencia Newmatec 2022 sa konala v príjemnom prostredí Nízkych Tatier a počas druhého prednáškového dňa mal reč aj náš CEO Martin Jančo, ktorý je zároveň viceprezidentom Zväzu automobilového priemyslu Slovenskej republiky. Počas svojej prezentácie uviedol technologické novinky v oblasti strojového videnia a umelej inteligencie v logistike, ktoré môžu byť veľkým prínosom pre automotive oblasť. Práve využitie potenciálu štandardných kamier v spojení s umelou inteligenciou dokáže vo veľkej miere ovplyvniť bezpečnosť na pracovisku, značne zrýchliť inventúru či ušetriť skryté a zbytočné náklady spojené s chybovosťou vo výrobnom procese alebo vychystávaní objednávok.

Na jednom mieste sa tak stretlo veľké množstvo odborníkov, ktorí viedli zaujímavé prednášky, po ktorých vždy nasledoval priestor na diskusiu. Témy konferencie boli skutočne rôznorodé. Pozoruhodným bol pohľad na súčasnú geopolitickú situáciu a jej vplyv na automobilový priemysel, ktorý je okolnosťami veľmi poznačený. Vývoj elektromobility vo svete a na Slovensku bol veľkou témou tohtoročnej konferencie a vytvoril priestor na úvahy a diskusiu o budúcnosti elektromobilov.

Diskusie prebiehali aj počas prestávok či večerného networkingu, kedy bolo možné stretnúť prednášajúcich odborníkov a viesť s nimi debaty aj v neformálnej atmosfére. Slovenský automotive svet spolu so zahraničnými odborníkmi na jednom mieste považujeme za konferenciu na vysokej úrovni, ktorú sa oplatí navštíviť, čo potvrdila aj Katarína Mišutková, Key account manager našej spoločnosti: “Newmatec 2022 otvoril množstvo aktuálnych tém, ktoré ovplyvňujú celú spoločnosť a majú dopad na budúci vývoj a smerovanie. Možno položené otázky nemajú celkom jasné odpovede, ale je dôležité ich otvárať, diskutovať a hľadať najlepšie riešenia spolu. A to sa dialo na Newmatec - spoločné diskusie, skladanie argumentov a očakávaní, hľadanie riešení.”

 

Ďakujeme, že sme mohli byť súčasťou a tešíme sa na ďalší ročník.

Veronika Dubovcová