CoFAT 2022: M2Ms ako inovatívny outsourcingový partner pre automotive

Naša spoločnosť  sa koncom mája zúčastnila konferencie Future Automotive Technology 2022 (CoFAT) v bavorskom meste Erding, ktorú každoročne organizuje spoločnosť Bayern Innovativ GmbH.  

V prostredí orientovanom na inovácie, diskutovali odborníci z automobilového priemyslu  o revolúcii, ktorá momentálne vo svete automobilov nastupuje a mení zaužívané koncepty. Zmeny sa týkajú technológií pohonu, budovania nabíjacej infraštruktúry, tvorby hodnôt a obchodných modelov spojených s mobilitou.  

Náš CEO, Martin Jančo, predstavil počas svojej prezentácie spoločnosť M2M Solutions ako inovatívneho partnera pre outsourcing automotive projektov s portfóliom zákazníkov vo viac ako 12 krajinách sveta. Spolu s Konradom Häuslerom, CEO našej dcérskej spoločnosti Werksrevolution, mali počas dvoch intenzívných dní možnosť diskutovať s nemeckými firmami a inštitúciami výskumu a vývoja v oblasti nových technológií v automobilovom priemysle a zároveň spoznať portfóliá a inovatívne riešenia spoločností ako BMW, MAN Truck & Bus, VW, European Electric Bus Company a mnohých ďalších.  

„Veľmi ma zaujali prezentácie firiem Volkswagen a BMW,“ hovorí Martin Jančo a pokračuje: „VW prezentoval svoju víziu v aktuálnej situácii, vo svete plnom neistôt. Predstavili plán stratégie New Auto, kedy do roku 2030 chcú predávať viac elektrických áut a súčasne sa plánujú stať udržateľným poskytovateľom mobility. Softvér má začať už v blízkej budúcnosti generovať značnú časť obratu VW. Podľa porovnania spoločností Tesla a VW, ktorú prezentovala Technická Univerzita v Mníchove vyplýva, že hoci Tesla je na trhu s elektrickými vozidlami stále technologický líder, rozdiel oproti VW nie je taký výrazný. To znamená, že európske automobilky majú šancu Teslu dobehnúť.  Zároveň za veľmi zaujímavú považujem aj prezentáciu spoločnosti BMW o tom, ako môžu osobné automobily, neoddeliteľná súčasť energetického systému, prispieť k dosiahnutiu cieľa klimaticky neutrálnej Európy.“ 

Podujatia sme sa zúčastnili aj ako vystavovateľ, na sprievodnej odbornej výstave, počas ktorej sme predstavili naše inovatívne produkty a súčasne nadviazali cenné kontakty v mnohých spoločnostiach nielen z Nemecka, ale aj zo Slovenska.   

Účasť slovenských spoločností na CoFAT2022 podporilo Veľvyslanectvo SR v Berlíne prostredníctvom projektu ekonomickej diplomacie.  

Alžbeta Bartová