Vďaka DYMS expandujeme do celého sveta!

Verification team u nás zastrešuje testovanie produktov, ktoré neustále inovujeme, vyvíjame a berieme ohľad na použitie najmodernejších technológií. Práve preto tvorí neoddeliteľnú súčasť našej spoločnosti, ktorá zabezpečuje dotiahnutie vecí do dokonalosti, s čím súvisí aj priama spolupráca s developermi pri nasadzovaní produktov u zákazníka.

Tester nie je len človek, ktorý sedí za počítačom a kliká. Tester je človek, ktorý pracuje aj s hardvérom, chodí na výjazdy k zákazníkom či pripravuje dokumentáciu k nasadeniu produktov podľa reálneho stavu u zákazníka.

V súčasnosti spolupracujeme so závodom Continental, ktorý má pobočky po celom svete a práve na Slovensku sa nachádza ich testovacie centrum inovácií. Jednou z nich je aj náš projekt Dock & Yard Management System (DYMS), ktorý bol nasadený vo zvolenskej pobočke. Po úspešnom pilote je v súčasnosti o daný systém záujem aj v ďalších závodoch v rámci celého sveta.

Ďalšou zastávkou na implementáciu produktu DYMS, po brazílskom závode v Guarulhose, sa stal závod vo francúzskom Toulouse, kam sme vyslali nášho Jančiho. Vystrojený bezpečnostnou obuvou, reflexnou vestou a všetkými potrebnými dokumentami sa vydal preskúmať podmienky pre inštaláciu hardvéru v reálnych priestoroch závodu.

Úlohou systému DYMS je zabezpečiť koordinované spracovanie naplánovaných a nenaplánovaných dopráv (vykládka/nakládka), ako aj prevedenie vodičov procesom vykládky/nakládky v rámci závodu, v dôsledku čoho dochádza k odľahčeniu práce vrátnikov. Pre vstup do závodu musí vodič vykonať registráciu na kiosku. V prípade, ak závod disponuje vlastnými mobilnými komunikačnými zariadeniami, po úspešnej registrácii je vodičovi práve jedno zariadenie automaticky priradené systémom, ktoré je uložené v tzv. parcellockeri. Následne sú vodičovi na dané zariadenie zasielané pokyny, ako má ďalej postupovať. V prípade, ak závod nedisponuje mobilnými zariadeniami, inštrukcie pre vodiča sú systémom odosielané vo forme SMS správ na telefónne číslo, ktoré vodič zadá počas registrácie na kiosku.

V závode v Toulouse bolo potrebné určiť, kde a za akých podmienok môže byť nainštalovaný kiosk, a vhodné umiestnenie snímačov detegujúcich vozidlá zaparkované pod dokmi. Vzhľadom na rôzne typy vozidiel parkujúcich pod jednotlivými dokmi a odlišné riešenie samotných dokov, bolo za potreby vymyslieť aj personalizované riešenia. Okrem toho, Jančiho úlohou bolo identifikovať aj vhodné pozície umiestnenia kamier pre rozpoznávanie EČV vozidiel pre automatické dvíhanie rámp na vjazd a výjazd zo závodu.

Janči s pracovníkmi závodu diskutoval o možných úpravách v rámci areálu a následnej možnosti inštalácie hardvéru pre systém DYMS a prípravy infraštruktúry pre hardvér. V závere dňa, kedy sa uskutočnil spoločný meeting viacerých zúčastnených strán, vrátane kolegov z našej firmy, bolo poslednou úlohou Jančiho vypracovať dokumentáciu na základe poznatkov zistených v reálnom prostredí závodu. Práve vďaka nej sa mohli podniknúť ďalšie kroky pre pripravenie plánu pre finálnu inštaláciu hardvéru u zákazníka.   

Oddelenie verification u nás funguje ako Quality Gate a práve preto sú súčasťou takmer celého procesu. Ďalším krokom bude kompletizácia hardvéru v našej spoločnosti, jeho otestovanie a po odoslaní k zázkazníkovi jeho samotná inštalácia a test v prostredí závodu. Už sa nevieme dočkať!

Veronika Dubovcová