Jeseň plná inšpiratívnych konferencií

Každoročne je náš jesenný program spojený s návštevami odborných konferencií. Aj tento rok sme boli súčasťou výnimočných podujatí ako Lean Summit Czechoslovania, Medzinárodný strojárenský veľtrh MSV Brno a CEE Automotive Supply Chain.

Koncom septembra sme zažili dva dni plné inšpirácie na Lean Summit Czechoslovakia, najväčšom podujatí na Slovensku a v Česku venovanom kontinuálnemu zlepšovaniu. Ako rečník vystúpil Martin Jančo, náš CEO, s prípadovou štúdiou Machine Vision and Artificial Intelligence in Logistics, v ktorej prezentoval systém Vision založený na rozpoznávaní objektov. Systém umožňuje nahradiť viacero hardvérových senzorov jednou kamerou, poskytuje možnosti oveľa presnejšej detekcie a výrazne znižuje náklady na použité technológie.

Jednu z možností ako využiť systém Vision ako lean nástroj pre optimalizáciu práce si mohli účastníci vyskúšať aj priamo na podujatí.V našom stánku sme predstavili nový spôsob vychystávania materiálu voľnými rukami, kde je každý pohyb položiek v sklade zaznamenaný práve detekciou obrazu cez systém Vision.

Lean Summit CZSK každoročne ponúka trendy a najnovšie riešenia nielen v oblasti automatizácie. Aj tento rok sa stretla skvelá komunita otvorená hľadaniu ciest efektívneho fungovania a sme hrdí, že sme sa opäť mohli zúčastniť ako Gold sponzor.

Ďalším významným podujatím bol pre nás Medzinárodný strojárenský veľtrh v Brne, kde sme pod záštitou Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), vystavovali v expozícii slovenského národného pavilónu. Počas prvého októbrového týždňa mali návštevníci najvýznamnejšieho priemyselného veľtrhu v Strednej Európe možnosť vyskúšať náš systém Vision opäť doslova na vlastnej koži.

Širokej laickej aj odbornej verejnosti sme prezentovali systém v prostredí reálneho použitia na fyzickom exponáte zobrazujúcom skladový regál. Návštevníci tak získali zaujímavý náhľad na sytém rozpoznávania obrazu a objektov za pomoci umelej inteligencie a štandardných kamier.

Týždeň na MSV Brno nám zároveň priniesol zaujímavé diskusie a možnosti nadviazať niekoľko spoluprác týkajúcich sa ďalšieho rozvoja našich produktov. Súčasne sme absolvovali stretnutia s obchodnými partnermi a dodávateľmi riešení, ktoré pravidelne využívame pri implementácii produktov u zákazníkov. Okrem iných náš stánok navštívil aj minister hospodárstva Karel Hirman, ktorého systém Vision takisto zaujal a bolo nám potešením vysvetliť a ukázať jeho princípy.

Tento ročník navštívilo až 52 000 návštevníkov, čo je v porovnaní s minulým rokom výrazný nárast. Nesmierne nás teší, že naše produkty oslovili všetky vekové kategórie a zaujali širokú verejnosť. Sme radi, že sme mohli byť aj tento rok súčasťou.

Nasledujúci týždeň sa stretli kľúčové organizácie slovenského a českého automobilového priemyslu spolu so svojimi členmi a európskymi hráčmi na piatom ročníku konferencie CEE Automotive Supply Chain 2022 v Žiline a my sme taktiež nemohli chýbať.

Pri príležitosti konferencie navštívil našu spoločnosť prezident Zväzu automobilového priemyslu (ZAP), pán Alexander Matušek. Počas spoločného popoludnia sme mu predstavili inovované riešenia v oblasti logistiky, ktorými dokážeme optimalizovať priestor, náklady a riadiť logistiku na úrovni celého dodávateľského reťazca. Prezident ocenil inovatívnosť našich produktov, ako aj kompetenciu v riadení dodávateľského reťazca a chápanie momentálnych potrieb priemyslu.

Konferencie ZAP sú organizované na vysokej úrovni s dôrazom na pomenovanie súčasných výziev, hľadanie riešení a podporu spolupráce partnerov, nielen v rámci dodávateľského reťazca. Tešíme sa na ďalšie podujatia.

Alžbeta Bartová