Toto sú najzaujímavejšie konferencie, na ktorých sme boli na jeseň

Túto jeseň sme mali možnosť zúčastniť sa množstva zaujímavých konferencií, či už ako návštevníci, alebo ako spíkri.

Jesenná Roadshow

Našou srdcovkou je Roadshow, ktorú pravidelne organizuje spoločnosť PointX, tentokrát s partnerom Zebra. Tento rok sme mali možnosť zúčastniť sa jarnej aj jesennej časti. Jesenná časť prebiehala v dvoch mestách – Brno a už tradičné Košice. Zamerali sme sa na prezentáciu prípadových štúdií v oblasti internej a transportnej logistiky, prostredníctvom ktorých sme predstavili inovatívne riešenia v smart logistike. Skvelou súčasťou Brnenskej roadshow bola gemba walk priamo v závode spoločnosti Zebra, čo bolo pre nás veľkým prínosom. Opäť sme mali možnosť stretnúť sa s našimi  partnermi a oboznámiť ich s novinkami, ktoré sa stali súčasťou nášho produktového portfólia.

Inofest 2023

Počas dvojdňovej konferencie, ktorá sa konala v Prešove, vystúpil náš CEO Martin Jančo s témou udržateľnej budúcnosti logistiky. Predstavil naše prístupy, ktorými smerujeme k zlepšovaniu životného prostredia a efektivity práce využitím rôznych nástrojov digitalizácie. Počas druhého prednáškového dňa spolu s Vladimírom Pšenákom,  COO M2M Solutions, prerozprávali príbeh našej cesty do vesmíru. Ako sme sa dostali od vízie k reálnej misii, prečo nás tak veľmi oslovila téma vesmírneho priemyslu a čo všetko robíme? Pozrite si viac na našom webe.

Počas konferencie Inofest ste mohli stretnúť aj naše obchodné zastúpenie, ktoré prezentovalo systém transportnej logistiky „v kocke“. Jednotlivé časti softvérového riešenia sme v praktickej ukážke na reálnych zariadeniach prezentovali účastníkom konferencie, aby mali komplexný prehľad o hĺbke a funkcionalitách riešenia, ktorým dokážeme obslúžiť proces transportnej logistiky v rámci závodu.

Drontex

Súčasťou našej vesmírnej prezentácie na Inofeste bol aj koncept autonómneho drona, ktorý momentálne vyvíjame v projekte SENAV a v budúcnosti môže byť súčasťou vesmírnych prieskumných misií. Na základe tejto prednášky sme boli pozvaní na konferenciu Drontex, kde sme bližšie prezentovali využitie drona vo vesmírnom výskume a spôsob orientácie v neznámom prostredí.  Projekt je financovaný Európskou komisiou na základe dohody o grante č. 101082476 a je súčasťou programu Horizont. Viac o aktuálnom stave projektu sa dočítate v našom blogu, kde zároveň nájdete aj video, ktoré zobrazuje spôsob akým si dron dokáže vytvárať mapy na miestach bez GPS signálu.

Dubai Airshow 2023

Ďalšou zastávkou na našich cestách bola podnikateľské misia na Dubai Airshow, ktorú zorganizovala agentúra Sario a mali sme tak príležitosť rokovať s rôznymi spoločnosťami, ktoré sa venujú práve aktivitám vo vesmírnom priemysle. Z tých najzaujímavejších môžeme spomenúť napríklad Airbus (Aerospace Company), UAE Space Agency či Panasonic Avionic Corporation. Spoznali sme sa s viacerými slovenskými firmami v oblasti space industry, ktoré boli súčasťou slovenskej delegácie a boli sme skutočne skvelý kolektív. Organizácia bola na veľmi vysokej úrovni a tešíme sa na budúce spolupráce.

Slovak Industry Vision Day

Koncom novembra ste nás mohli stretnúť na konferencii Slovak Industry Vision Day agentúry Sario, ktorej témou bol Udržateľný priemysel. Konferencia priniesla množstvo príkladov, ako vedia firmy a organizácie v každodenných činnostiach uplatňovať nové prístupy k ochrane životného prostredia. Key account manažérka Katarína Mišutková spolu s Martinom Jančom priblížili naše riešenia pre udržateľnú logistiku a spoločne predstavili systémy, ktoré vďaka digitalizácii zefektívňujú procesy a zároveň znižujú plytvanie papierom.

Inovatívne spôsoby riadenia umožňujú podnikom prevziať zodpovednosť a aktívne prispievať k udržateľnej budúcnosti. Sme hrdí na to, že môžeme našim partnerom pomáhať v dosahovaní optimálnych výsledkov a zároveň tak znižovať negatívne vplyvy podnikania na našu planétu.

Počas Slovak Industry Vision Day sme zároveň odprezentovali nový koncept predaja nášho systému transportnej logistiky greentls, ktorý bude dostupný formou mesačného predplatného.

Slovlog

Na konferenciu Slovlog sme tentokrát prišli ako účastníci, aby sme načerpali nové poznatky z oblasti umelej inteligencie, ktorá sa stáva reálnym nástrojom v plánovaní a riadení logistických procesov. Najväčší logistický kongres na Slovensku sa niesol v duchu inovácií a sme radi, že sme sa mohli stretnúť s mnohými profesionálmi z oblasti logistiky, skladovania a developmentu.

Počas druhého konferenčného dňa sme mali možnosť navštíviť centrálny sklad DM Drogerie Markt a logistické centrum spoločnosti Continental. Tieto návštevy nám umožnili priamy pohľad na fungovanie procesov, možnosti inovácií a digitalizácie.

Workshop Space

Posledným tohtoročným eventom bol workshop zameraný na príležitosti vesmírneho sektoru pre slovenské firmy, ktorý zorganizovalo INOVATO. Martin Jančo počas svojho vstupu povedal viac o tom, ako sme sa vďaka diverzifikácii našich produktov dostali úspešne až za hranice našej planéty. Zároveň bližšie predstavil vesmírne projekty, na ktorých momentálne pracujeme, sú úzko prepojené s našimi produktami a zároveň s vesmírnym priemyslom.

V roku 2023 sme sa zúčastnili 14 konferencií, čo predstavuje výrazný nárast oproti minulému roku. Veľmi si vážime každú jednu príležitosť, ktorú nám konferencie priniesli a ďakujeme organizátorom za výborne zorganizované podujatia.

Veronika Dubovcová