Vďaka 3D tlačiarni pomáhame zákazníkom aj lekárom

Tento rok sme do našej firmy zakúpili 3D tlačiareň, ktorá si našla svoje uplatnenie veľmi rýchlo. Začali sme vyrábať vlastné komponenty pre systémy Parcel Locker a M2L, ktoré dotvárali celkový koncept produktov. Každý komponent sme navrhli presne tak, aby bolo možné jeho bezproblémové inštalovanie a veľmi rýchlo sme dokázali vyrobiť a upraviť prvotné návrhy do finálnej podoby.

3D tlač si našla fanúšikov aj u našich kolegov, ktorí si občas vytlačili niečo pre svoje potreby alebo len tak pre radosť. Mnohí sa dokonca aktívne začali zapájať do procesu návrhov a výroby komponentov pre projekty, čím sme dosiahli naozaj maximálne využitie 3D tlačiarne v každom smere.

Aktuálna situácia si však vyžaduje podnikanie rýchlych a účinných krokov pre pomoc všetkým, ktorí to potrebujú. Z výroby komponentov sme sa veľmi rýchlo preorientovali na výrobu ochranných štítov pre lekárov do slovenských nemocníc, ktoré sú v súčasnosti jednou z najrizikovejších skupín prichádzajúcich do každodenného kontaktu s možnými nakazenými či nakazenými osobami vysokoinfekčnou chorobou COVID-19. Vďaka možnosti takmer nepretržitej tlače ochranných štítov sa snažíme aspoň takto pomôcť našim zdravotníkom, ktorí sú v prvej línií.

90949997_2949588185133253_8878199559818313728_n.jpg

Ochranný štít sa skladá z plastových držiakov, ktoré tlačíme z filamentu PET-G na 3D tlačiarni. Držiaky slúžia na upevnenie plexiskla, ktoré zabezpečuje ochranu celej tvárovej oblasti, ktorá je v prípade šírenia choroby najviac ohrozená. Vďaka gume je možné bezpečné zachytenie a prispôsobenie ochranného štítu pre každého. Tlač a výroba jedného štítu trvá približne 2 hodiny.

V súčasnosti sa snažíme tlačiť štíty úplne svojpomocne, čo sa nám zatiaľ darí. Zatiaľ sme dodali ochranné štíty pre nemocnice v Čadci a Žiline, postupne sa k nám pridávajú ďalší tlačiari, ktorí taktiež pomáhajú s výrobou ochranných štítov v iniciatíve Pomoc zdravotníkom 3D tlačou v Žilinskom kraji. Pokiaľ by ste chceli pomôcť vy nám, budeme vám vďační za odporúčania na dodávateľov plexiskla a filamentu. 😊